MaDa-ICT - Cloud Computing

Cloud Computing

Cloud is toch wel een veel gehoorde ICT-term die niet iedereen goed begrijpt.
De term Cloud komt voort uit het begrip Cloud computing. Bij Cloud computing staan de hardware, software en uw bestanden niet meer op je eigen locatie, maar op servers in een extern data center. Via het Internet heeft u daar toegang toe. Dit wordt meestal als dienst door een externe partij geleverd en zodoende hoeft uw organisatie geen eigen servers of applicaties te hebben. De externe opslagplek is niet zichtbaar, tastbaar en daarom wordt dit netwerk de Cloud genoemd.

De verschillende soorten Cloud services
Er zijn drie soorten Cloud servies te onderscheiden. Deze zijn gebaseerd op wie de Cloud host en wie de onderliggende infrastructuur beheert: ze zijn privé, openbaar en hybride. Publieke Cloud diensten worden beschikbaar gesteld aan iedereen die diensten wil kopen of leasen. De diensten vallen meestal in een van de drie categorieën:

Software-as-a-service (SaaS): Een op abonnementen gebaseerde licentie van software die centraal wordt gehost.
Platform-as-a-service (PaaS): een computerplatform voor het ontwikkelen of hosten van applicaties
Infrastructure-as-a-service (IaaS): een volledige netwerk- of computerinfrastructuur

Particuliere Cloud diensten worden door ondernemingen gebouwd voor gebruik door hun werknemers en partners en zijn vaak on-premisse datacenters. Hybride Cloud diensten combineren de twee om de voordelen te bieden van de directe controle van een private Cloud en de snelheid en schaalbaarheid van een publieke Cloud.

MaDa-ICT helpt u graag onderzoeken welke soort Cloud het beste bij uw organisatie past. We zullen samen met u buigen over de mogelijkheden u zodoende ontzorgen.

Waarom deze dienst bij MaDa-ICT afnemen?

MaDa-ICT is Uw partner in ICT. Met de jarenlange kennis en ervaring van alle diensten die we aanbieden, zijn we dé partner voor U!

Als U een dienst afneemt is het ontzettend belangrijk dat U volledig kan vertrouwen op de dienstverlening van het ICT bedrijf en dat U uitermate tevreden bent; daar staan wij voor bij MaDa-ICT. Wij gaan voor 100% tevredenheid en optimale dienstverlening.

Wellicht iets voor U?